Inhalator s eteričnim uljima kod prehlade

Inhalator s eteričnim uljima kod prehlade

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U hladnijim mjesecima u godini često nas zadesi prehlada koju najčešće izazivaju virusi. Prehlada je infekcija gornjih dišnih puteva koja traje desetak dana. Tipične prehlade ne zahtijevaju posjet liječniku ili liječničku intervenciju jer se u većini slučajeva naš imunološki sustav izbori sam i pobijedi prehladu.

Simptomi koji su tipični za prehladu su curenje iz nosa, kašalj, grlobolja, kihanje, začepljen nos, glavobolja, umor, a moguće je i pojava povišene tjelesne temperature. Kada nastupi prehlada potrebno je piti dovoljno tekućine, izbjegavati alkoholna pića i kofeinske napitke koji povećavaju dehidraciju, uzeti koji dan odmora (ako je moguće) te uzimati dodatke prehrani za podizanje imuniteta. Boravite u prostoru s vlažnim zrakom i redovito se inhalirajte.

Inhalacije eteričnim uljima olakšavaju simptome prehlade.

Postoji nekoliko mogućnosti inhalacije eteričnim uljima. Kvalitetnim se difuzerom bez zagrijavanja raspršuju eterična ulja u okolni zrak. Mješavina se eteričnih ulja ukapa u vodu u difuzeru prema uputama proizvođača koja se zatim udiše. Ako nemate difuzer, inhalirajte se na klasičan način pomoću tople vode. U posudu s vrućom vodom nakapajte koju kap mješavine eteričnih ulja, nagnite se nad posudu i udišite paru nekoliko minuta. Najjednostavniji je način inhalacije inhaliranje pomoću džepnog inhalatora.

Džepni je inhalator mini stik s eteričnim uljima koji se približi nosnici te se pritom duboko udahne.

Tijekom akutnog stanja inhalacije je potrebno provoditi nekoliko puta dnevno ili prema potrebi. Inhalacije se provode mješavinom eteričnih ulja koja su djelotvorna u borbi protiv virusa.

Aromatični inhalator s eteričnim uljima u praktičnom džepnom pakiranju omogućuje aromaterapijski učinak bilo gdje i bilo kad. Inovativna kombinacija eteričnih ulja oslobađa gornje dišne puteve te djeluje snažno antivirusno, što inhalator čini idealnim za primjenu u sezoni respiratornih smetnji. Sadrži prirodna organska eterična ulja japanske metvice, eukaliptusa, bijelog bora i ravensare. Džepni inhalator s eteričnim uljima može se primjenjivati više puta tijekom dana. Ne preporučuje se primjena kod djece mlađe od 6 godina niti u slučaju preosjetljivosti na eterična ulja.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK