Gelovi za dezinfekciju ruku

Gelovi za dezinfekciju ruku

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Proizvodi koji su posljednjih mjeseci postali veoma popularni i traženi sredstva su za dezinfekciju ruku. Donedavno nezanimljivi, a sada ne postoji trgovina, torbica ili ustanova koja ga nema. Gelovi ili tekućine za dezinfekciju ruku nalaze se na vidljivim i istaknutim mjestima na ulazu u sve javne objekte. Dezinfekcija ruku dezinfekcijskim sredstvom obavezna je pri ulasku u objekt. Zbog česte nemogućnosti pranja ruku preporučljivo je dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom.

Najučinkovitija dezinfekcijska sredstva su ona na bazi 70-postotnog alkohola ili neko drugo dezinfekcijsko sredstvo registrirano kao antiseptik za primjenu na ljudskoj koži.

Prilikom kupnje sredstva za dezinfekciju imajte na umu da su ona učinkovita i sigurna za upotrebu u trenucima kada ne možemo oprati ruke. Primjenom gela ze dezinfekciju ruku broj štetnih mikroorganizama smanjujemo na prihvatljivu razinu te tako sprečavamo mogućnost širenja infekcije. Učinkoviti gelovi za dezinfekciju ruku nisu dovoljni za uklanjanje vidljivih nečistoća na rukama. Ruke koje su vidno zaprljane najprije je potrebno temeljito oprati.

Proizvodi koji u svojem sastavu sadrže jednu ili više aktivnih tvari čija je namjera uništiti bilo koji štetni organizam nazivaju se biocidima ili biocidnim proizvodima. Biocidni pripravci podliježu registraciji i odobrenju od strane nadležnih institucija prije stavljanja na tržište. Gelovi za dezinfekciju ruku spadaju u biocidne proizvode za osobnu higijenu ljudi.

Biovitalis Gel za dezinfekciju ruku na bazi alkohola učinkovito dezinficira kožu ruku te ubija 99,9 % virusa i bakterija. U praktičnom je pakiranju od 100 ml koje je pogodno za lako korištenje izvan kuće (u automobilu, trgovini, liječničkoj ordinaciji...). Biovitalis Gel za dezinfekciju ruku ne isušuje kožu ruku jer sadrži ekstrakt aloe vere, alantoin i glicerin koji njeguju i štite kožu te je čine hidratiziranom i mekom. Ugodan je za primjenu, bez ljepljivog traga na rukama. Prikladan je za djecu i odrasle. Gel je potrebno istisnuti na suhe ruke i trljati dok se potpuno ne osuši, a najmanje 60 sekundi. Koristite ga bez vode te isključivo prema uputama.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK