Eterična ulja koja tjeraju komarce

Eterična ulja koja tjeraju komarce

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Prirodni proizvodi namijenjeni zaštiti od komaraca sastavljeni su od više eteričnih ulja čija kombinacija odbija komarce i druge insekte. Proizvodi koji štite našu kožu od uboda komaraca nazivaju se skraćeno repelentima. Osim prirodnih, na tržištu postoje i sintetički repelenti koju su vrlo agresivni za kožu jer sadrže neku od agresivnih komponenata.

Od davnina je poznata vrijednost i djelotvornost eteričnih ulja, bilo pojedinih ili kombinacije više njih.

Pojedina eterična ulja intenzivnog mirisa odbijaju različite vrste insekata. Eterična ulja ili ekstrakti nekih biljaka smatraju se prirodnim i neškodljivim repelentima.

Za vrijeme toplijih mjeseci prilikom boravka na otvorenom, potrebno je zaštititi kožu od uboda komaraca. Nakon uboda komaraca javlja se alergijska reakcija na koži te iritantni svrbež. Crveni plikovi na koži posljedica su imunološke reakcije na ugriz. Zbog nadražene kože i svrbeža češanjem dodatno oštećujemo kožu. Oštećena koža otvoreni je put raznim mikroorganizmima i potencijalnim infekcijama. Komarci su prijenosnici različitih zaraznih bolesti tako da bi nam trebalo biti u interesu zaštititi svoju kožu i kožu naše djece od uboda.

Prirodni repelenti sadrže kombinaciju više eteričnih ulja koja tjeraju komarce.

Neka od eteričnih ulja djelotvorna protiv uboda svih komaraca su ulje lavandina, limunskog eukaliptusa, paprene metvice, licee, limunske trave i klinčića. Proizvodi s kombinacijom navedenih eteričnih ulja učinkovita su i bezopasna zaštita od uboda komaraca.

Sigurnu i pouzdanu zaštitu protiv uboda svih vrsta komaraca pruža Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv komaraca. Sadrži potpuno prirodni kompleks STOP MOSQUITO, s dokazanim djelovanjem za maksimalnu zaštitu. Brzo se upija i ne ostavlja neželjene masne tragove na koži. Potpuno je siguran za kožu jer ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke. Zaštitni sprej protiv komaraca prilagođen je i osjetljivoj koži te pogodan za korištenje kod trudnica i dojilja te djece starije od tri godine. Dostupan je i u varijanti za djecu stariju od 1 godine. Specijalno je formuliran da štiti, njeguje i hidratizira kožu. Zaštitni sprej protiv komaraca potrebno je koristiti isključivo prema uputama. Prije upotrebe proizvod treba protresti te ravnomjerno raspršiti na nepokrivenu i neoštećenu kožu, dva do tri puta dnevno i pritom izbjegavati područje oko očiju i usta. 

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK