Crvena i osjetljiva koža?

Crvena i osjetljiva koža?

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U urbanim sredinama zbog sve većeg zagađenja okoliša i zraka sve je više pojedinaca sklono alergijskim reakcijama. U porastu je broj osoba koje imaju problem izrazito osjetljive kože zbog stalne izloženosti agresivnim tvarima u zraku koje narušavaju zaštitnu funkciju kože. Posljedično, na izrazito osjetljivoj koži izbija crvenilo.

Ukoliko je narušena barijerna funkcija kože, uslijed podražaja kao što su alergeni, temperatura i kemikalije, osjetljiva koža podložna je iritacijama.

Okolišni čimbenici (hladnoća, vjetar, vrućina), psihološki čimbenici (ljutnja, stres), vanjski čimbenici (kemikalije, parfemi, sredstva za čišćenje), hormonalni čimbenici (menstrualni ciklus, trudnoća, menopauza), mehanički čimbenici (pritisak na kožu) mogu utjecati na kožu te pogoršati njezino stanje i uzrokovati crvenilo.

Crvenilo izrazito osjetljive kože traje znatno duže u odnosu na crvenilo na normalnoj koži te se može zadržati satima, danima ili čak mjesecima.

Posebice je bitno smanjiti potencijalne okidače na minimum te koristiti preparate za njegu kože koji će obnoviti narušenu zaštitnu funkciju barijere kože. Najpouzdaniji proizvod je melem koji je nježan za kožu i koji će stvoriti mastan film na koži te ju zaštititi od vanjskih utjecaja, a uz to će potaknuti obnovu oštećenog tkiva. Jedan od glavnih sastojaka brojnih melema je ekstrakt nevena koji se koristi za liječenje širokog spektra bolesti. Neven (Calendula officinalis) je najčešće korištena biljka u fitoterapiji koja izrazito blagotvorno djeluje na kožu te pomaže kod opeklina i rana.

Neven balzam izuzetno je bogat univerzalan balzam za olakšavanje različitih problema kože. Blagotvorno olakšava probleme crvene i osjetljive kože. Omekšava i štiti suhu, hrapavu i ispucanu kožu. Potiče regeneraciju i umiruje nadraženu kožu nakon depilacije i brijanja. Također se preporučuje za njegu i zaštitu bradavica tokom dojenja. Neven balzam nanesite u tankom sloju više puta dnevno na oštećenu kožu.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK