Čime prati kožu kod atopijskog dermatitisa

Čime prati kožu kod atopijskog dermatitisa

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Atopična koža vrlo je osjetljiva te zahtijeva svakodnevnu pravilnu njegu. Pravilna njega atopične kože uključuje pranje blagim sredstvima te njegu kože pogodnim emolijensom ubrzo nakon pranja.

Pod blagim sredstvima za pranje kože misli se na proizvode koji ne sadrže agresivne sastojke (surfaktante) kako se koža ne bi dodatno isušivala.

Koža je kod atopijskog dermatitisa izrazito suha, crvena te osjetljiva. Osim vidljivih oštećenja kože, jedan od najneugodnijih znakova je svrbež. Zbog svrbeža kože i čestog češkanja, na koži se pojavljuju sitni mjehurići i krastice. Suhoća kože kod atopijskog dermatitisa izazvana je manjkom masnoće, odnosno nastaje zbog oštećene zaštitne barijere kože te je samim time organizam sklon čestim infekcijama. Oštećenoj suhoj koži potrebna je posebna njega. Proizvodi za pranje koji uklanjanju nečistoće s površine kože moraju biti blagi i neagresivni. Danas na tržištu postoji niz prirodnih proizvoda za pranje atopične kože koji sadrže neagresivne sastojke te ekstrakte biljaka. Takvi proizvodi za pranje suhe kože i kože s atopijskim dermatitisom djeluju umirujuće i isušenoj koži vraćaju vlažnost.

Nakon pranja, kožu se preporuča obrisati nježnim tapkanjem ručnika te na nju nanijeti kremu bogate teksture unutar nekoliko minuta.

Idealan proizvod za pravilno pranje kože s atopijskim dermatitisom je Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji. Fluid za pranje nježno čisti kožu bez isušivanja te ostavlja kožu umirenom, nježnom i mekom. Učinkovitost Fluida za pranje suhe kože sklone atopiji dokazana je testiranjem na koži djece koja boluju od atopijskog dermatitisa, prilikom čega je čak u 93% djece dokazano poboljšanje stanja kože. Fluid za pranje razvijen je kao 3u1 proizvod – može se koristiti kao kupka, šampon i gel za tuširanje. Proizvod ne sadrži alergene, parabene te agresivne surfaktante. Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji savršen je i za njegu osjetljive bebine kože od rođenja te nježno čišćenje suhe i osjetljive kože lica.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK