Čime mazati bradavice za vrijeme dojenja

Čime mazati bradavice za vrijeme dojenja

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Majčino mlijeko najbolja je hrana svakom djetetu zbog najpovoljnijeg sastava nutrijenata koji su potrebni za pravilan rast i razvoj djeteta. Dojenje je prirodan način prehrane kojim se stvara bliskost između majke i djeteta. Često se nakon poroda mnoge žene susreću s problemom crvenih i ispucanih bradavica te bolnih dojki.

Adekvatna njega bradavica dojki izuzetno je bitna i poželjna za uspješno dojenje bez boli.

Zbog hormonalnih promjena tijekom trudnoće te pripreme grudi za laktaciju, bradavice su tijekom dojenja osjetljivije. U prvim danima dojenja često se zbog nepravilnog položaja djeteta prilikom hranjenja javlja problem upaljenih bradavica. Koža bradavica je crvena i ispucana, a hranjenje je izrazito bolno za majku. Ispucane bradavice s prisutnim sitnim i bolnim pukotinama mogući su put koji ponekad vodi prema direktnoj infekciji dojke.

Stoga je između hranjenja potrebno njegovati bradavice prirodnim balzamom.

Prirodni balzam mora biti neškodljiv za majku i dijete. Prije nanošenja balzama na bolne bradavice, dojke je dovoljno oprati čistom toplom vodom bez uporabe sapuna te osušiti laganim tapkanjem s mekanim pamučnim ručnikom. Uporabom primjerenog biljnog balzama obnavlja se koža bradavica te svakodnevnom primjenom dojke postaju meke i elastične.

Bradavice na dojkama pripremite za njihovu najvažniju ulogu koja ih čeka, za dojenje. Njegujte ih Neven balzamom u posljednjem tromjesečju i nastavite sa svakodnevnom njegom za vrijeme dojenja.

Neven balzam izuzetno je bogat univerzalan balzam za olakšavanje različitih problema kože. Blagotvorno olakšava probleme crvene i osjetljive kože. Omekšava i štiti suhu, hrapavu i ispucanu kožu. Potiče regeneraciju i umiruje nadraženu kožu. Neven balzam nanesite u tankom sloju više puta tokom dana na oštećenu kožu bradavica dojki kako bi ih zaštitili, njegovali i nahranili tokom perioda dojenja.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK