Blagotvorno djelovanje aloe vere

Blagotvorno djelovanje aloe vere

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Aloe vera je višegodišnja biljka sočnih i mesnatih listova koja pripada porodici ljiljana te je od davnina poznata po svojim ljekovitim i hranjivim vrijednostima. Zbog svojeg izuzetnog značaja u njezi tijela naziva se kraljicom ljekovitih biljaka. Aloe vera česti je sastojak raznih proizvoda, kozmetike i lijekova zbog pozitivnog utjecaja na cjelokupno zdravlje organizma te poboljšavanje stanja kože. Posebice je primjerena za njegu suhe i osjetljive kože te raznih kožnih oštećenja jer prodire duboko u kožu i pospješuje zacjeljivanje te obnavljanje kože.

Pomaže kod opeklina od sunca, raznih osipa i kožnih oboljenja.

Aloe vera raste u toplim i sušnim područjima te zadržavajući vodu u sebi preživljava surove klimatske uvjete. Rasprostranjeno je korištenje aloe vera gela te soka u svakodnevnom životu zbog njezinih ljekovitih svojstava. Od nekada je poznato njezino djelovanje na oštećenja kože te oralna primjena kao laksativa.

Istraživanjima je potvrđeno svestrano djelovanje tvari koje su sadržane u listovima aloe vere ‒ antivirusno, antibakterijsko, antioksidativno, laksativno, antiupalno, antidijabetičko i antialergijsko. Aloe vera je vrlo česta sirovina u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji zbog izrazito blagotvornih učinaka na razna oštećenja kože.

Prva je pomoć kod opeklina izazvanih toplinom te suncem, nadražene i suhe kože.

Pruža intenzivnu i dubinsku njegu kože direktno iz prirode. Prirodni gelovi koji sadrže koncentrirani organski sok aloe vere u svojem sastavu hlade, vlaže te zacjeljuju oštećenu kožu lica i tijela.

Aloe vera gel trenutno hidratizira, umiruje, njeguje i ugodno hladi kožu nakon depilacije, brijanja, sunčanja te u slučaju iritacije. Sadrži koncentrirani sok organske aloe vere i ektoin ‒ snažnu prirodnu molekulu izoliranu iz ekstremofila s dokazanim djelovanjem kod upale i iritacije kože. Ovaj umirujući gel pogodan je za lice i tijelo te namijenjen svim tipovima kože, uključujući suhu i osjetljivu kožu. Gel se lako razmazuje, brzo upija ne ostavljajući masne tragove. 100 % sastojaka odgovara standardima prirodne kozmetike.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK