Bijeli sljez za suhi kašalj

Bijeli sljez za suhi kašalj

Suhi kašalj i Bijeli Sljez kao prirodno i djelotvorno riješenje.

Suhi kašalj zna biti izuzetno naporan i neugodan. Stalni nadražaj na kašalj ometa nas u svakodnevnom obavljanju aktivnosti i remeti nam san. Ukoliko kašalj potraje, organizam postaje iscrpljen, javlja se umor, gubitak apetita i pad imuniteta. Često se kao posljedica stalnog nadraživanja javi i grlobolja. Uzročnik suhog kašlja najčešće je virusna infekcija dišnih putova. Uvijek je potrebno otkriti i eliminirati uzrok kašlja, jer je on samo simptom.

Kod suhog kašlja uobičajeno se ne stvara sluz. Sluznica dišnih putova se isušuje, receptori su sve nadraženiji i osoba ima učestalu potrebu za kašljem, bez iskašljavanja. Zbog toga se za simptomatsko liječenje odabiru pripravci koji oblažu i vlaže sluznicu dišnih putova.

Danas kada je kroz čitavu godinu dostupno najrazličitije voće i povrće iz svih dijelova svijeta, djeca se najčešće hrane nezdravo. Nerijetko se dogodi da u danu ne pojedu niti jedan zdravi obrok, a kamoli nužnih pet. Posljedica je to užurbanog načina života kojeg vodimo mi, roditelji, a često i djeca. Glad utažimo proizvodom iz pekare, brzom ili prerađenom hranom, što nam trenutno daje energiju ali ostajemo zakinuti za tako važne vitamine i minerale.

Prirodno rješenje za suhi kašalj kod djece i odraslih je korijen bijelog sljeza (Althaea officinalis). On je prepoznat od davnina kao najbolji lijek kod suhog kašlja i naše su ga bake redovito pripremale u obliku čaja. Korijen je bogat sluzima, koje oblažu isušenu sluznicu i umiruju suhi nadražujući kašalj. Sadrži također tvari koje smiruju upalu sluznice te na taj način skraćuju vrijeme infekcije.

Jednostavna i brza priprema

Čaj od korijena bijelog sljeza se priprema drugačije od ostalih čajeva, bez zagrijavanja. Dvije žlice korijena bijelog sljeza potrebno je preliti s 2,5 dl hladne ili mlake vode te ostaviti stajati oko 2 sata. Na taj će se način iz korijena osloboditi ljekovita sluz. Čaj se procijedi, eventualno malo zagrije i pije u malim obrocima.

Praktičniji pripravak korijena bijelog sljeza jest sirup koji sadrži suhi ekstrakt korijena bijelog sljeza. Sirup sadrži ujednačenu količinu ljekovitih tvari, za razliku od čaja, i praktičan je za primjenu na poslu, putovanju… Šećer koji sirup sadrži također djeluje antiseptički, uništavajući prisutne bakterije.

Biovitalis Bijeli Sljez sadrži visoke doze suhog ekstrakta korijena bijelog sljeza te propolisa. Propolis ima blagotvorni učinak kod infekcija dišnih putova te jača oslabljeni imunitet.

Naručite Vaš Bijeli Sljez online!

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK