Beta-glukan uz redovitu primjenu jača imunitet višestruko

Beta-glukan uz redovitu primjenu jača imunitet višestruko

Beta Glukan, tekući dodatak prehrani s cinkom i vitaminom C

Beta-glukan se preporuča uzimati preventivno, a s primjenom bi se trebalo započeti nekoliko tjedana prije izlaganja djeteta kolektivu (jaslice, vrtić, škola). Uzimanje za vrijeme trajanja infekcije skratiti će vrijeme bolesti, dok će uzimanje nakon bolesti pridonijeti oporavku iscrpljenog organizma.

Mi, roditelji, uglavnom teško podnosimo bolest kod djeteta. Što je mlađe dijete, to nam je teže. Iako znamo da se radi o upali grla, povišenoj temperaturi bez drugih simptoma ili pak o vodenim kozicama, u nama je uvijek taj nelagodan osjećaj. Dječje su bolesti dio odrastanja (i dio roditeljstva) i teško ih je izbjeći.

Dijete tek pri prvom susretu s virusom ili bakterijom stvara protutijela, koja će taj isti mikroorganizam pri idućem kontaktu prepoznati i uništiti ga. No nedovoljna zrelost imuniteta kod prvog susreta razlog je obolijevanja, koje najčešće prati povišena tjelesna temperatura. Tijekom godine dana normalno je do 8 obolijevanja kod manje djece, pri čemu se najčešće radi o virusnim infekcijama dišnog sustava.

Rastom i razvojem djeteta, raste i osnažuje se i njegov imunološki sustav, kao temelj zdravlja. Međutim imunološkom se sustavu u najosjetljivijoj dječjoj dobi može pomoći.

Beta-glukan je snažan prirodni imunomodulator. Istraživanja o beta-glukanu i njegovoj aktivnosti su započela još šezdesetih godina 20. stoljeća. Brojne studije govore u prilog njegovom pozitivnom utjecaju na imunološki sustav.

Redovitom primjenom beta-glukana djelotvornost imuniteta može se povećati i nekoliko puta. Ono što je također važno naglasiti jest da su studije dokazale kako je primjena beta-glukana sigurna. Ne izaziva nuspojave niti je primijećeno njegovo zadržavanje u organizmu.

Biovitalis Beta Glukan uz visoku dozu beta-glukana sadrži i vitamin C i cink. Primjenjiv je za djecu od prve godine života. Uzima se samo jednom dnevno, a zbog ugodnog voćnog okusa djeca će ga rado uzimati svakodnevno.

Naručite svoj Beta Glukan online!

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK