Atopija - pregibi na rukama i nogama

Atopija - pregibi na rukama i nogama

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Atopija je reakcija tijela koja se najčešće javlja nakon kontakta s određenim alergenima u okolišu. Preosjetljivost organizma na alergene koji su prisutni u našem svakodnevnom životu kod nekolicine se ljudi manifestira raznim reakcijama na koži (atopijski dermatitis) ili problemima s dišnim ili probavnim sustavom (alergijski rinitis, bronhalna astma, alergije na hranu i drugo). Vrlo suha koža koja je sklona atopiji popraćena je i crvenilom te svrbežom. Koža sklona atopiji zahtjeva posebnu pažnju i njegu.

Pravilna njega atopijske kože ključna je u savladavanju i smanjenju kroničnih simptoma bolesti.

Osobe oboljele od atopijskog dermatitisa svakodnevno se susreću s izazovima suhe kože te mnoštvom drugih simptoma. Vrlo često se simptomi atopijskog dermatitisa pojavljuju na rukama i nogama u vidu blage suhoće, crvenila i svrbeža sve do perutavih područja te izrazito bolnog svrbeža.

U najgorim fazama ove kronične bolesti, na rukama i nogama može doći do pucanja kože i nastajanja pukotina koje krvare ili vlaže.

Simptomi su različiti od osobe do osobe, a oboljeli teže umirenju kože u fazi kada je ona najoštećenija (kronična faza). Pravilna njega kože sklone atopiji uključuje izbjegavanje potencijalnih alergena, pranje kože blagim sredstvima bez prisutnih okidača (sintetski mirisi, tenzidi, eterična ulja) te primjenom emolijensa više puta dnevno. Posebno bolna i ciljana mjesta moguće je trenutno umiriti specijalnim prirodnim balzamima. Takvi balzami dolaze u praktičnom pakiranju te su djelotvorna i brza pomoć za trenutno olakšavanje svrbeža, iritacije i crvenila najzahvaćenijih dijelova vrlo suhe kože sklone atopiji.

Balzam AKUT osigurava intenzivnu obnovu i zaštitu ciljanih područja na koži opterećenoj atopijskim dermatitisom. Obnavlja lipidnu barijeru i jača prirodni imunitet kože. Inovativnom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka razvijena je učinkovita receptura nježna prema osjetljivoj i suhoj koži sklonoj atopiji. Balzam trenutno olakšava i umiruje svrbež, iritaciju i crvenilo. Svi sastojci ovog balzama odgovaraju standardima prirodne kozmetike. Balzam ne sadrži alergene, vazelin, parafinsko ulje i silikone.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK