3 savjeta kako pametno odabrati multivitaminski sirup

3 savjeta kako pametno odabrati multivitaminski sirup

Dijete vam nije ljubitelj povrća, a ni voće mu nije baš primamljivo? Odabire uvijek jedne te iste namirnice i odbija raznovrsne obroke?

Multivitaminski sirup je u takvim situacijama pametan potez. Osigurat će djetetu dovoljan unos vitamina i minerala, što je od značajne važnosti u fazi rasta i razvoja djeteta. Vitamini i minerali nužni su za normalno funkcioniranje i razvoj svih sustava. Doprinijeti će normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnim mentalnim performansama, normalnoj kognitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i normalnog vida, te brojnim drugim važnim funkcijama. Njihov manjak može oslabiti imunitet, dijete se može osjećati bezvoljno i umorno, a moguće su i teže posljedice uslijed značajno smanjenog unosa pojedinih vitamina ili minerala.

Kako da na polici u ljekarni pametno odaberete multivitaminski sirup?

Na tržištu se nalazi velik broj multivitaminskih sirupa za djecu, koji se razlikuju po volumenu, sastavu i cijeni. Važno je da sagledate sve te parametre i donesete pametnu odluku.

  1. Sastavi tih proizvoda su uglavnom različiti i najčešće neusporedivi. Odaberite proizvod koji ima što veći broj vitamina i minerala u sastavu, koji pokriva širok spektar tih mikronutrijenata. Što je veći broj vitamina (A, B kompleks, C, D, E…) i minerala, potpunija je suplementacija organizma.
  2. Nadalje, obratite pozornost na količinu vitamina i minerala u dnevnoj dozi. Ta je informacija dostupna na pakiranju proizvoda u tablici koja prikazuje udio preporučenog unosa (% PU) svakog sastojka. Vrlo često se susreću proizvodi koji u dnevnoj dozi nude manje od 10% preporučenog unosa pojedinog vitamina, što zasigurno nije dovoljno za obogaćivanje prehrane tim vitaminom.
  3. Posljednje, ali ne manje važno, jest cijena proizvoda. Podijelite ukupan volumen multivitaminskog sirupa s potrebnom dnevnom dozom kako biste dobili broj dana za koji će sirup biti dostatan. Cijenu sirupa podijelite s brojem dana i dobiti ćete trošak po danu. Na taj način možete usporediti proizvode i odabrati optimalan.

Biovitalis 100% Multivitamin sadrži 12 vitamina, željezo i cink. Svi aktivni sastojci prisutni su u 100% PU u dnevnoj dozi. 100% Multivitamin sirup se uzima samo jednom dnevno. Dostatan je za 20 dana primjene.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag. pharm.

Podijeli prijateljima
Želim pratiti blog i ostvariti 20% popusta

Pridruži se Biovitalis obitelji!
Prati novosti, posebne ponude, praktične savjete i iskoristi 20% popusta pri sljedećoj kupovini!

Slanjem ovog e-maila prihvaćaš uvjete korištenja ove web lokacije.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.

OK