Uvjeti korištenja - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.

Uvjeti korištenja

Opće odredbe

Internetske stranice www.biovitalis.hr u vlasništvu su tvrtke BIOVITALIS d.o.o. sa sjedištem u Turčinu, Ulica Franje Bužanića 5, Hrvatska, OIB: 23575522404. Posjetitelj internetskih stranica pristaje na primjenu ovdje navedenih Uvjeta korištenja, kao i svih važećih zakona i pozitivnih propisa Republike Hrvatske. BIOVITALIS d.o.o je nositelj autorskih prava svih sadržaja objavljenih na www.biovitalis.hr. Sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja tvrtke BIOVITALIS d.o.o.

Kupovina

Usluge BIOVITALIS WEB SHOPA možete koristiti nakon što se registrirate kao korisnik. Registracijom pristajete na uvjete prodaje i dostave te na uvjete korištenja. Za registraciju je nužno upisati ispravnu email adresu. Korisnik BIOVITALIS WEB SHOPA može biti samo punoljetna osoba sa punom poslovnom sposobnosti.

Korisnik kupuje proizvode u BIOVITALIS WEB SHOPU na način da ih odabere temeljem slike i osnovnog opisa proizvoda. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem, dodavanjem proizvoda u košaricu. Proizvod se smatra naručenim kad je dovršen cjelokupan postupak narudžbe. BIOVITALIS WEB SHOP dostupan je 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu.

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijena dostave obračunava se na kraju postupka narudžbe. Korisnik sam snosi troškove dostave do vrijednosti narudžbe od 300,00 kuna. Za narudžbe iznad 301,00 kune s dostavom na području Republike Hrvatske, troškove dostave snosi BIOVITALIS d.o.o.

Plaćanje

Proizvodi kupljeni u BIOVITALIS WEB SHOPU mogu se platiti:

 • Pouzećem prilikom dostave. Korisnik prilikom dostave plaća iznos naručene robe i eventualno troškove dostave direktno dostavljaču.
 • Internet bankarstvom ili općom uplatnicom uz prethodno slanje svih potrebnih podataka za uplatu na e-mail adresu korisnika. Roba se šalje nakon što je uplata vidljiva na žiro-računu tvrtke BIOVITALIS d.o.o.

Dostava

Dostava naručene robe se vrši putem dostavne službe (Overseas Express). Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe: za vrijednost robe do 300,00 kuna troškove dostave snosi kupac, a za narudžbu vrijednosti iznad 301,00 kn troškove dostave na području Republike Hrvatske snosi BIOVITALIS d.o.o.. Korisnik će putem email poruke od strane dostavne službe biti obaviješten o terminu dostave naručene robe i njegova je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba (Overseas Express).

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah realizirane, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 72 sata, odnosno 3 radna dana. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima i praznicima slanje pošiljke će biti organizirano prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 72 sata.

Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izvršiti isporuku naručene robe, obavijestit ćemo Vas putem e-maila i/ili telefonski.

Ukoliko paket ne stigne u roku od 4 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam poslali potvrdu o slanju s kojom u Vašem lokalnom Overseas Express uredu možete provjeriti status pošiljke.

Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu.

Više o rokovima dostave paketa na otoke molimo Vas da pogledate na www.overseas.hr

Reklamacije dostavljenih proizvoda

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije dostave i isporučeni su neoštećeni u ispravnom stanju. Svi su proizvodi upakirani u transportne kutije u njihovoj originalnoj ambalaži kako bi do odredišta stigli neoštećeni.

Kupac ima pravo na povrat robe prodavatelju nakon dostave ukoliko mu je:

 • isporučena roba koju nije naručio,
 • isporučena roba kojoj je istekao rok trajanja, i/ili
 • isporučena roba koja ima grešku ili vidljiva oštećenja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene artikle, oštećene artikle i artikle kojima je istekao rok trajanja. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-mailom), uz instrukcije za povrat te će korisniku poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 15 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kako bismo bili u mogućnosti priznati reklamaciju, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ukoliko razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun koji je kupac dobio. Ne vršimo povrat novca, već isključivo zamjenu artikla za isti ili neki drugi iste vrijednosti iz našeg asortimana.

Zaštita privatnosti i elektronska komunikacija

Svaka informacija koju prikupimo o našim korisnicima bit će korištena isključivo u svrhu za koje je namijenjena. Sve prikupljene osobne informacije (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) su potpuno sigurne. Svi prikupljeni podaci koriste se isključivo u svrhu poslovnog odnosa BIOVITALIS d.o.o. te Vas kao korisnika naših usluga. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba naih korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika BIOVITALIS d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila sa odgovarajućim zahtjevom na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. BIOVITALIS d.o.o nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Pravo na raskid ugovora

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, prihvaćajući pritom sva prava i obaveze u slučaju istog (rok, troškovi dostave vraćanja robe, umanjenje vrijednosti robe itd.).

Ograničenje korištenja i odgovornosti

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe isključivo uz izričiti pristanak tvrtke BIOVITALIS d.o.o..

BIOVITALIS d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo promjene asortimana i cijena svojih proizvoda i usluga, kao i promjenu Uvjeta korištenja, bez prethodne najave.

Izjave o proizvodima

BIOVITALIS d.o.o. želi vrlo rado čuti povratne komentare na naše proizvode koje ćemo rado objaviti na našoj web stranici uz zadržavanje prava na lekturu vaših komentara i objavu istih u ostalim marketinškim materijalima.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Potrošač može prigovor poslati i putem pošte na adresu: BIOVITALIS d.o.o., Ulica Franje Bužanića 5, HR-42204 Turčin ili putem elektroničke pošte na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

BIOVITALIS se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

U našem poslovanju podržavaju nas

 • Minpo
 • Hamag Bicro
 • Konkurentna_Hrvatska
 • Fondovi
 • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

 • BK Stadium
 • Društvo inovatora
 • BBK Asi
 • HZ