Slika

Lavanda

Eterično ulje lavande dobiva se destilacijom cvjetova lavande (Lavandula angustifolia). Sadrži ester linalil-acetat te alkohol linalol. Djeluje blagotvorno kod opeklina, rana, regenerira kožu. Primijenjeno u aromaterapiji umiruje i opušta.

INCI: Lavandula angustifolia oil

Lavanda (Lavandula angustifolia) je aromatični polugrm visine 20-60cm. Listovi su uski, 6-15 puta duži od svoje širine. Vjenčić je dvousneni, gornja usna je dvodijelna. Cvjetići su ljubičaste boje i karakterističnog, aromatičnog mirisa