Top 5 savjeta za problematičnu kožu - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Utorak, 28 Kolovoz 2018 12:10

Top 5 savjeta za problematičnu kožu

 

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

problematicna koza1

Možda ste prošli tinejdžersku dob, ali i dalje imate problematičnu kožu. Za ovaj neugodan kožni poremećaj ne postoji čudotvorno rješenje već je potrebno otkloniti što veći broj uzročnika neravnoteže u organizmu. Otklonom većine lošeg vratiti ćemo tijelu harmoniju i sklad što će rezultirati besprijekorno zdravom kožom i zdravljem cijelog organizma.

Strpljenjem i posvećivanjem više pažnje našem organizmu uz primjenu slijedećih savjeta rezultat zasigurno neće izostati.

1. Nikada nemojte preskakati čišćenje lica te redovito čistite kožu blagim sredstvima ujutro i navečer.

Birajte prirodna sredstva ili losione koji dubinski čiste pore i ostavljaju kožu hidratiziranom i mekom. Osim redovitog umivanja, često mijenjajte jastučnice te posteljinu kako se nakupljena prljavština ne bi dalje prenosila na lice. Prljavština koja se nakuplja na licu nastaje od šminke, zagađenog zraka, ali i zaslona mobitela. Što češće očistite ekran mobitela. Pokušavajte čim manje dodirivati lice kako bi spriječili začepljivanje pora i unos bakterija.

2. Odaberite učinkovitu kremu za njegu problematične kože namijenjenu vašem tipu kože.

Svakodnevnom primjenom vratite vašoj koži narušenu ravnotežu.

3. Važno je svakodnevno u organizam unositi dovoljne količine čiste vode.

Voda izgrađuje, regulira, čisti i hrani svaki dio našeg tijela. Uzimanjem velikih količina vode koža se hidratizira i iznutra, a i štetni toksini napuštaju naše tijelo što rezultira čistom kožom (detoksikacija).

4. Sve što pojedemo ima utjecaj i na našu kožu.

Stoga konzumirajte svježe voće i povrće jer time tijelu osiguravate važne nutrijente (enzime, minerale, vitamine) koji su potrebni za normalno funkcioniranje organizma, pa tako i vaše kože.

5. Tjelesnom aktivnošću možemo znatno utjecati na razinu stresa koji nas stalno prati.

Stres može potaknuti tijelo da proizvodi određene hormone koji pak mogu povećati razinu štetnih toksina u tijelu koji stvaraju prištiće i mitesere.

Kako bi pojavu prištića i mitesera imali pod kontrolom držite se navedenih savjeta i koristite Kremu za kožu s prištićima. Prirodni aktivni sastojci čine ovu kremu učinkovitom za njegu problematične kože. Najbolji učinak kreme postiže se redovitom primjenom ujutro i navečer, na čistu i suhu kožu. Krema pročišćava kožu te joj vraća narušenu ravnotežu. Krema je lagane, hidratantne teksture što je čini idealnom podlogom za dnevni make-up. Redovitom primjenom pore se smanjuju, a kože je zdrava i umirena bez masnog sjaja.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

 • Krema-za-kozu_Pristici Krema za kožu s prištićima 40ml
  Više...

U našem poslovanju podržavaju nas

 • Minpo
 • Hamag Bicro
 • Konkurentna_Hrvatska
 • Fondovi
 • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

 • BK Stadium
 • Društvo inovatora
 • BBK Asi
 • HZ