Pomoć! Moje dijete je stalno bolesno - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Četvrtak, 08 Studeni 2018 08:00

Pomoć! Moje dijete je stalno bolesno

 

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Dijete je stalno bolesno

Rujan, jesen, početak školske godine, svakodnevan odlazak djece u vrtić i školu osim ispunjenih i veselih trenutaka donosi sa sobom i pojavu različitih infektivnih bolesti. Posebice su osjetljiva djeca koja iz sigurne zone kod kuće prvi puta kreću u vrtić i koja nisu bila izložena velikoj grupi vršnjaka. U vrtiću ili školi dijete je u kontaktu s velikim brojem djece koja su ili prehlađena ili u inkubaciji infektivnih bolesti ili su pak zdravi kliconoše. Sve navedeno povećava mogućnost zaraze djeteta bakterijom ili virusom. Kod pojedine djece imunološki će se sustav uspješno obraniti od mikroba, dok će pojedina djeca biti sklonija obolijevanju.

Bolesti su sastavni dio odrastanja i nitko ih ne može preskočiti, no postoje mnogi načini kako pomoći imunološkom sustavu da ojača i da funkcionira kada je potrebno.

Djeci je potrebno od malih nogu usaditi zdrave navike. Zdrava i uravnotežena prehrana (konzumacija raznog voća i povrća), redovito pranje ruku, fizička aktivnost, boravak na svježem zraku te dovoljna količina sna smatraju se osnovnim zdravim navikama. Pridržavanjem navedenih zdravih navika uvelike pomažemo našem imunološkom sustavu. No ponekad samo zdrave navike nisu dovoljne za normalno funkcioniranje imunološkog sustava te je najčešće imunitetu kod djece potrebna pomoć. U takvim slučajevima preporuča se upotreba dodataka prehrani sa visokim udjelom beta glukana koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Beta glukan jedan je od najtraženijih prirodnih proizvoda na tržištu za jačanje imuniteta, posebice dječjeg.

Proizvođači dodataka prehrane često ga nude samog, ali i u kombinaciji sa mineralima i vitaminima radi boljeg djelovanja. Beta glukan stimulira imunološke stanice koje sudjeluju u obrani organizma i jačaju ga. Osim toga te imunološke stanice imaju sposobnost prepoznavanja i uništavanja patogena koji dovode do raznih bolesti i infekcija. Najdjelotvorniji i najaktivniji oblik je beta-(1,3/1,6)-D-glukan izoliran iz stijenke kvasca (Saccharomyces cerevisiae) koji je učinkovit te siguran za primjenu bez nuspojava.

Beta Glukan je tekući dodatak prehrani ugodnog voćnog okusa s beta glukanom te dodatkom cinka i vitamina C. Idealan je za jačanje imuniteta djece i odraslih. Beta Glukan se preporuča uzimati preventivno, za vrijeme trajanja infekcije te također nakon bolesti radi oporavka iscrpljenog organizma. Namijenjen je djeci već od prve godine života, a siguran je za kontinuiranu primjenu tokom cijele godine.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

U našem poslovanju podržavaju nas

  • Minpo
  • Hamag Bicro
  • Konkurentna_Hrvatska
  • Fondovi
  • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

  • BK Stadium
  • Društvo inovatora
  • BBK Asi
  • HZ