Koliko su vam (ne)simpatične pjegice i mrlje na licu? - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Utorak, 31 Srpanj 2018 13:47

Koliko su vam (ne)simpatične pjegice i mrlje na licu?

 Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

pjegice

Pojedinci koji nemaju pjegice i mrlje, smatraju ih neodoljivima, a oni koji ih imaju često ih ne podnose i žele ih se riješiti pod svaku cijenu. Nisu ni simptom, niti uzrok neke bolesti, mnogima su neodoljivo slatke i šarmantne, a drugi ih pak doživljaju kao estetski problem.

Pjegice i mrlje na licu posljedica su lokalnog nakupljanja pigmenta melanina čija količina varira ovisno o izloženosti UV zračenju.

Tijekom ljetnih mjeseci pojava pjegica i mrlja je izraženija, dok tijekom zimskih mjeseci one blijede te pojedine i nestaju. Smatra se da je pojava pjegica povezana i s genetskim nasljeđivanjem. No osobito su im sklone osobe svijetlije puti te one crvene kose. Najčešće se pojavljuju na koži lica, no kod crvenokosih osoba prisutne su i na koži cijelog tijela. Pjegice nisu znak nikakvog ozbiljnog zdravstvenog problema, ali osobe koje imaju pjegice općenito su sklonije oštećenjima kože uslijed UV zračenja. Pjegice i mrlje na licu pojavljuju se i uslijed mogućih hormonalnih poremećaja te starenja kože.

Nastanak pjegica ne možemo u potpunosti spriječiti ako smo im genetski skloni, ali možemo utjecati na smanjenje njihovog broja i intenziteta pigmentacije.

Korištenjem krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom, šešira širokog oboda i velikih sunčanih naočala zaštititi ćemo najizloženije dijelove lica suncu (nos i jagodične kosti) koje pjegice posebice „vole“. Najbolja prevencija od pjegica i mrlja jest izbjegavanje sunca u vrijeme kada je najopasnije i redovito korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Svakodnevnom primjenom prirodnih krema za tretiranje hiperpigmentacije osim na smanjenje broja pjegica i mrlja možemo utjecati na njihovo posvjetljivanje odnosno ublažavanje.

Krema za kožu s pjegama je 100% prirodna krema namijenjena koži s hiperpigmentacijskim područjima, kao što su mrlje i pjege nastale pod utjecajem sunčevih zraka, hormona ili starenja kože. Redovitom primjenom ujutro i navečer krema pruža trenutni osjećaj svježine i nahranjenosti. Nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene vidljiv je učinak depigmentacije. Pjegice i mrlje postaju vidljivo svjetlije, a ten blistav i ujednačen. Krema je pogodna za odrasle i za djecu te se može primjenjivati tijekom cijele godine.

Stručno odabranom kombinacijom isključivo prirodnih sastojaka pružite sebi lijepu i zdravu kožu, bez mana!

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

U našem poslovanju podržavaju nas

  • Minpo
  • Hamag Bicro
  • Konkurentna_Hrvatska
  • Fondovi
  • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

  • BK Stadium
  • Društvo inovatora
  • BBK Asi
  • HZ