Kako umiriti nadraženu kožu nakon depilacije - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Četvrtak, 07 Ožujak 2019 08:00

Kako umiriti nadraženu kožu nakon depilacije

kako umiriti nadrazenu kozu nakon depilacije

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Svilenkasta i glatka koža nakon depilacije i brijanja san je svim ženama i muškarcima no često umjesto toga pretrpimo niz negativnih posljedica na koži. Samo neke od nepoželjnih posljedica su: iritacija kože, upala uslijed uklanjanja dlačica, prištići, urasle dlačice. Iritacija kože prirodna je reakcija tijela na stres koji nastaje prilikom depilacije.

Depilacija je put do glatke i lijepe kože, nakon čega je koža nadražena te joj je potrebno osigurati posebnu njegu. Osobe s osjetljivom kožom posebno su sklone iritaciji kože nakon depilacije.

Upala kože nakon uklanjanja dlačica često je uzrokovana nedovoljnom njegom kože nakon depilacije ili potpunim izostankom njege.

Svakako se odmah poslije depilacije preporuča namazati kožu regenerativnom prirodnom masti koja će umiriti i obnoviti nadraženu kožu te pružiti ugodan osjećaj na koži.

Kako bi smanjili niz neželjenih posljedica nakon depilacije i brijanja dlačica te uživali u glatkoći i zdravlju svoje kože, tretirajte kožu preparatima koji smiruju kožu netom nakon uklanjanja dlačica.

Nakon uklanjanja dlačica nekom od metoda nanesite balzam koji je nježan za kožu i koji će potaknuti obnovu oštećenog tkiva. Posebno su vrijedni prirodni balzami koji se sastoje od bogatih prirodnih ulja koja će dubinski nahraniti kožu i ublažiti iritaciju. Neizostavan blagotvoran sastojak balzama je ekstrakt nevena koji svojim regenerativnim i protuupalnim svojstvima dobro djeluje na crvenilo kože nakon depilacije. Neven je biljka koja je od davnina poznata po svojem svestranom djelovanju na kožu, stoga je vrlo važan sastojak preparata za njegu kože tijela i ruku.

Neven balzam izuzetno je bogat univerzalan balzam za olakšavanje različitih problema kože. Blagotvorno olakšava probleme crvene i osjetljive kože. Omekšava i štiti suhu, hrapavu i ispucanu kožu. Potiče regeneraciju i umiruje nadraženu kožu nakon depilacije i brijanja. Također se preporučuje za njegu i zaštitu bradavica tokom dojenja. Neven balzam nanesite u tankom sloju na oštećenu kožu više puta tokom dana.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

U našem poslovanju podržavaju nas

  • Minpo
  • Hamag Bicro
  • Konkurentna_Hrvatska
  • Fondovi
  • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

  • BK Stadium
  • Društvo inovatora
  • BBK Asi
  • HZ