Kako pripremiti kožu za sunce 2.dio - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Petak, 02 Lipanj 2017 10:53

Kako pripremiti kožu za sunce 2.dio

zlatni maslac

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U prošlom sam članku ukratko opisala blagodati ali i opasnosti sunčevih zraka. Današnje je sunce neusporedivo opasnije u odnosu na sunce ranijih godina i zato je priprema kože za sunce neophodna, i izvana i iznutra.

UVA zrake ulaze u dublje slojeve kože i uzrokuju nepovratna oštećenja stanica. Taj se učinak ne vidi odmah, ali izaziva prijevremeno starenje kože poznato kao fotostarenje. Karakteriziraju ga rani nastanak bora na koži, stanjivanje kože, suhoća i najopasniji ishod - melanom.

UVB zrake ostavljaju neposredan trag na koži u obliku opeklina, koje mogu biti blage, pa će koža biti samo blago crvena, i jake, pa će koža biti intenzivno crvena, zatezati će, peći i posljedično će se ljuštiti površinski slojevi. Opekline su vrlo opasne jer se upisuju u memoriju kože i jedan su od rizika nastanka zloćudnog karcinoma kože.

Uzimanje dodataka prehrani koji sadrže antioksidanse zaštiti će stanice kože od oksidativnog stresa uzrokovanog sunčevim zrakama. Antioksidansi u kapsulama (astaksantin, beta-karoten, vitamini E i C) su „kozmetika iznutra“ koja bi trebala postati jednako važna kao i „kozmetika izvana“.

zlatni maslac

Svijest o nužnosti korištenja proizvoda s UV zaštitom definitivno postoji.

No valja znati da ti proizvodi nisu predviđeni isključivo prilikom boravka na plaži, već ih s prvim zrakama sunca trebamo koristiti svakodnevno. Osobito na licu gdje će se najprije pojaviti znakovi fotostarenja. Odaberite proizvode sa što višim SPF faktorom jer će oni osigurati dugotrajniju zaštitu. Nanosite ih obilno i, u slučaju dužeg boravka na otvorenom, u više navrata.

BIOVITALIS Zlatni maslac je 100% prirodan maslac, bez konzervansa, bogat beta-karotenom iz ekstrakta mrkve i dragocjenim prirodnim sastojcima - uljem čileanske maline, kakao maslacem i shea maslacem. Ima nisku UV zaštitu koja potječe od prisutnih prirodnih sastojaka. Idealan je kod izlaganja jutarnjem i kasnom poslijepodnevnom suncu. Ubrzava tamnjenje potičući stvaranje melanina. Melanin je tamni pigment koji predstavlja štit u koži onemogućujući ulazak UV zraka. Ulje čileanske maline, kakao maslac i shea maslac dubinski hrane i obnavljaju kožu.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

 • zlatni-maslac Zlatni maslac za brže tamnjenje 150ml
  Više...

U našem poslovanju podržavaju nas

 • Minpo
 • Hamag Bicro
 • Konkurentna_Hrvatska
 • Fondovi
 • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

 • BK Stadium
 • Društvo inovatora
 • BBK Asi
 • HZ