Kako ožiljak nakon carskog reza učiniti manje vidljivim - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Četvrtak, 04 Srpanj 2019 08:00

Kako ožiljak nakon carskog reza učiniti manje vidljivim

kako oziljak nakon carskog reza uciniti manje vidljivim

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Carski rez kirurški je zahvat kojim se dijete porađa kroz rez na trbušnoj stijenci i maternici. Kako i nakon svake operacije, tako je i nakon carskog reza potrebno određeno vrijeme oporavka. Žena treba izbjegavati određene radnje nekoliko tjedana nakon poroda te voditi posebnu brigu o zarastanju ožiljka od carskog reza. Kako bi ožiljak od carskog reza brže zarastao preporuča se izbjegavati teže fizičke poslove i shvatiti vrijeme oporavka krajnje ozbiljno.

Mirovanje u prvim tjednima nakon poroda carskim rezom najvažnije je za savršeno zarastanje ožiljka.

Ukoliko se ožiljak od carskog reza pravilno tretira od rane faze s vremenom će postati bezbolan i manje vidljiv. 

Nakon što rana od carskog reza u potpunosti zaraste, ožiljak je važno mazati i njegovati kremama za brže i bolje cijeljenje rana.

Izaberite kremu za ožiljke koja je prirodna te onu s klinički dokazanim djelovanjem na nesavršenosti kože. Kreme za ožiljke imaju protuupalno djelovanje, omekšavaju kožu i zaglađuju ožiljke. Potrebno ih je strpljivo primjenjivati više puta dnevno kako bi područje ožiljka što češće i kontinuirano bilo hidratizirano. U slučaju novonastalih ožiljaka preporuča se korištenje ciljanih krema za kožu s ožiljcima najmanje 3 mjeseca, a u slučaju starijih ožiljaka najmanje 6 mjeseci.

Krema za kožu s ožiljcima inovativna je 100% prirodna krema koja omekšava i zaglađuje površinu ožiljaka, čineći ih pritom diskretnima. Krema ima snažan regenerirajući i epitelizirajući učinak. Pažljivo odabrani najkvalitetniji prirodni sastojci poboljšavaju strukturu ožiljnog tkiva te smanjuju popratno crvenilo i svrbež. Ožiljak od carskog reza potrebno je nakon potpunog zacjeljivanja tretirati Kremom za kožu s ožiljcima 3-4 puta dnevno. Najbolji učinak postiže se upornom primjenom kreme čime se smanjuje vidljivost ožiljka te koža pritom postaje obnovljena i elastična. Ne sadrži parabene, silikone i sintetske sastojke.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

U našem poslovanju podržavaju nas

  • Minpo
  • Hamag Bicro
  • Konkurentna_Hrvatska
  • Fondovi
  • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

  • BK Stadium
  • Društvo inovatora
  • BBK Asi
  • HZ