Dodaci prehrani za jačanje dječjeg imuniteta - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Srijeda, 02 Studeni 2016 08:12

Dodaci prehrani za jačanje dječjeg imuniteta

jačanje imuniteta

Treba li djetetu davati dodatke prehrani za jačanje imuniteta?

Mlađe se dijete u vrtiću, a starije dijete u školi po prvi puta susreće s brojnim bakterijama i virusima. Nedovoljna zrelost imuniteta kod tog prvog susreta rezultirat će obolijevanjem, koje najčešće prati povišena tjelesna temperatura. To je za dijete neugodno stanje, a kod roditelja uvijek uzrokuje zabrinutost. Tijekom godine dana normalno je do 8 obolijevanja s porastom tjelesne temperature kod manje djece, pri čemu se najčešće radi o virusnim infekcijama dišnog sustava.

Rastom i razvojem djeteta i njegov imunološki sustav raste i osnažuje se. Međutim, imunološkom se sustavu u najosjetljivijoj dječjoj dobi može pomoći. Prirodni imunomodulatori, kao što su beta-glukan izoliran iz kvasca, vitamin C i cink, mogu povećati djelotvornost imuniteta. Brojne studije dokazale su da beta-glukan iz kvasca djelotvornost imuniteta povećava i nekoliko puta.

jačanje imuniteta

Kada je preporučljivo djetetu davati dodatke prehrani za jačanje imuniteta?

Dodatke prehrani namijenjene jačanju funkcije imunološkog sustava preporuča se djetetu davati preventivno, počevši 2-3 tjedna prije početka sezone infekcija, koje najčešće traju od jeseni do sredine proljeća. Uzimanje dodataka prehrani svakako je preporučljivo i za vrijeme trajanja infekcije, zbog čega će bolest trajati kraće, kao i nakon bolesti radi oporavka iscrpljenog organizma. Dodatak prehrani koji sadrži beta-glukan siguran je za kontinuiranu primjenu tokom godine. Prekidi nisu potrebni, međutim može se učiniti tijekom ljetnih mjeseci.

Kako se još dodatno, uz uzimanje dodataka prehrani, može ojačati djetetov imunitet?

Kvalitetna, raznovrsna i zdrava prehrana svakako je preduvjet za snažan imunološki sustav djeteta. Raznolika, svježe pripremljena hrana s nekoliko vrsta povrća i voća dnevno sadrži u sebi neophodne, esencijalne hranjive tvari poput vitamina i minerala. Fizička aktivnost na svježem zraku poput šetnje, vožnje biciklom, igre na otvorenom također doprinosi razvoju imunološkog sustava. I na kraju svakako pripaziti da djetetov san bude kvalitetan i dovoljno dug.

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Naručite svoj Beta Glukan online!

Preporučujemo Vam

U našem poslovanju podržavaju nas

  • Minpo
  • Hamag Bicro
  • Konkurentna_Hrvatska
  • Fondovi
  • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

  • BK Stadium
  • Društvo inovatora
  • BBK Asi
  • HZ