5 savjeta za pravilan proljetni detoks - BIOVITALIS
Biovitalis
Košarica je prazna.
 x 

Košarica je prazna.
Petak, 24 Veljača 2017 14:09

5 savjeta za pravilan proljetni detoks

proljetni detoks

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Kratki dani bez sunca i hladnoća uspavaju prirodu, a i nas. Izostanak tjelesne aktivnosti, prekratki boravak na svježem zraku i slab izbor s vježeg voća i povrća čine nas umornima, pospanima i bezvoljnima. Češće se javljaju glavobolje, a i imunitet je na nižoj razini.

Prve zrake sunca bude prirodu i naš organizam. Kao što sokovi počinju teći biljkama, tako i kroz nas počinje strujati svježa životna energija.

Proljeće je idealno vrijeme za detoksikaciju organizma . Detoksikacija se zapravo spontano odvija upravo početkom proljeća, kada se priroda budi. Ritam našeg tijela povezan je s ritmom prirode. No, organizam će nam biti zahvalan ukoliko mu pomognemo, pa će i detoksikacija biti brža i kvalitetnija.

proljetni detoks

Potrebno je obnoviti zalihe vitamina i minerala koje su se potrošile tokom zime

 1. Uvođenje dodatnih obroka svježeg voća i povrća u svakodnevni jelovnik, podignuti će razine vitamina i minerala . U tome nam mogu pomoći i vitaminsko-mineralni dodaci prehrani, koji u malim dozama osiguravaju dnevne potrebe.
 2. Lagana tjelesna aktivnost na zraku, u vidu šetnje ili vožnje biciklom , vratiti će kondiciju tijelu, ali i poboljšati raspoloženje i opće stanje organizma.
 3. Iako u proljeće osjećamo da imamo sve više energije, tijelu moramo osigurati dovoljno sna . Oko 8 sati sna zadovoljava potrebe većine ljudi. No, poželjno je da na spavanje odemo najkasnije u 23 sati.
 4. Uzimanje dovoljne količine vode (oko 8 čaša dnevno) je iznimno važno i nikako ne bi smjelo biti zanemareno. Za one kojima pijenje vode još nije postala navika, savjetujem dodatak svježe iscijeđenog limunovog soka. Popravlja okus ali i dodatno pospješuje eliminaciju toksina iz organizma. Važno je naglasiti da takav napitak također ubrzava metabolizam, pa će suvišni kilogrami nakupljeni u zimi brže otići.
 5. Uzimanje dodataka prehrani za jačanje imuniteta osnažiti će organizam i pripremiti ga za nove izazove koji dolaze s proljećem. Virusi i bakterije ostaju budni i u proljeće, a počinje i sezona peludnih alergija. Što je imunološki (obrambeni) sustav snažniji, to će lakše pobijediti u borbi. Beta-glukan iz kvasca prirodan je sastojak kojeg naš organizam rado prihvaća i njihova suradnja imunitet može pojačati i nekoliko puta.

Osigurajmo svojim organizmima pravilan proljetni detoks i oni će nam svoju zahvalnost pokazati kroz zdravlje, vitalnost i ljepotu.

Beta Glukan za imunitet 200ml i Multivitamin 100% 200ml

Ivana Zagorec Kolednjak, mag.pharm.

Preporučujemo Vam

U našem poslovanju podržavaju nas

 • Minpo
 • Hamag Bicro
 • Konkurentna_Hrvatska
 • Fondovi
 • European Bank

Biovitalis podržava rad sljedećih organizacija

 • BK Stadium
 • Društvo inovatora
 • BBK Asi
 • HZ